Brandstof in Duitsland

Het is geen groot geheim dat brandstoffen in Duitsland goedkoper zijn, aan de pomp scheelt het vaak al vele tientallen centen per liter. De verschillen tussen Nederland en Duitsland zijn de afgelopen jaren weer flink opgelopen. Het verschil tussen Nederland en Duitsland bij een liter benzine kan al snel lopen tot 20 cent. Op een volle tank bespaar je dus al snel enkele tientallen euro’s.

Diesel

Het verschil tussen diesel is ondertussen door de stijgende accijns in Nederland ondertussen behoorlijk opgelopen, het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland is ondertussen bijna 10%. Even tanken over de grens bij de Oosterburen is dus zeer interessant.

E10 brandstof

In Duitsland is E10 overal verkrijgbaar, deze brandstof bestaat voor een deel uit fossiele brandstoffen en een deel uit ethanol.  E10 wordt in Duitsland minder belast en is dus nog goedkoper dan normale benzine.  E10 is echter niet geschikt voor alle auto’s. Vraag dus na of je auto geschikt is voor E10 benzine om grote problemen met de motor te voorkomen.

Photo credit: Nino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ben je wel een mens? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.