Carnaval in Keulen

Carnaval is in Keulen één van de grootste en populairste evenementen van de stad.  In 2016 vindt het feest plaats van  4 tot en met 9 februari.  De leukste dag om het Carnaval in Keulen te bekijken is de Rosenmontag. een kilometers lange parade rijdt dan door de stad. meer dan 12.000 deelnemers en 120 muziekkorpsen werken ieder jaar mee aan deze prachtige optocht van carnavals wagens, de meeste zijn een persiflage op de politiek of gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Neem trouwens genoeg tassen mee naar de Rosenmontag, tijdens de optocht gooit men vanaf de praalwagens snoep, chocolade en bonbons in het publiek. In 2015 werd meer dan 300 ton aan snoepgoed uitgedeeld.

Tijdens Rosenmontag verwacht men meer dan 1,2 miljoen bezoekers langs de route van de optocht. Wil je er bij zijn dan moet je vroeg vertrekken. Omdat de optocht door de binnenstad van Keulen gaat is het aan te raden om buiten het centrum te parkeren. Er zijn diverse P&R terreinen waarbij je buiten het centrum parkeert en vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum reist.

De optocht begint op 10.00 en neemt enkele uren in beslag. Dus trek er gerust een hele dag vooruit. Na de optocht gaat het feest in de vele kroegen en cafes van Keulen verder.