De populairste bezienswaardigheden in Duitsland

Niet alleen de Duitsers zijn gek op vakantie in eigen land, ook weten miljoenen toeristen Duitsland steeds beter te vinden, logisch want Gastvrijheid schrijf je in Duitsland met een hoofdletter.

Een enquete door het Duits verkeersbureau onder 11.000 toeristen  zorgde voor een verassende uitkomst als het gaat om de populairste bezienswaardigheden. We hebben de top 10 op een rijtje gezet:

  1. Romantiek en sprookjes, dan hebben we het natuurlijk over Schloß Neuschwanstein in het zuidelijke gedeelte van Beieren.  Niet heel vreemd dat het beroemdste sprookjeskasteel op één staat. Daar staat het namelijk al tientallen jaren.
  2. Europa park in Rust, in h Baden Württemberg  is een populair attractie park, veel achtbanen en ander vermaak staan voor jong- en oud klaar. Het gethematiseerde park biedt veel afwisseling en voorzieningen zoals hotels en restaurants.
  3. De Keulse dom mag niet ontbreken in de top drie, De door de Unesco als beschermd werelderfgoed beoordeeld straalt haar pracht uit over de prachtige winkelstad Keulen en waakt over de Rijn.
  4. Het historische centrum van Rothenburg ob der Tauber staat op plaats vier. Opvallend gestegen want vorig jaar kwam het plaatsje nog niet voor in de top 10.
  5. De Berlijnse muur, een icoon uit de jonge Duitse geschiedenis. Vooral de East side Gallery, mauerpark en Checkpoint-Charlie zijn bekende en populaire bezienswaardigheden in de Duitse Hoofdstad.
  6. De prachtige oude binnenstad van Heidelberg staat op plek zes. Samen het de ruïne van Schloß Heidelberg is deze stad een bezoek meer dan waard.
  7. Terug naar Berlijn, want de Brandenburger Tor is de tweede bezienswaardigheid in Berlijn in de top 10.
  8. Op plek acht weer een wereldergoed, namelijk de Loreley bij St. Goar. De 132 meter hoge rots langs de Rijn.  Waar de Rijn op zijn smalst is en een scherpe bocht maakt.
  9. De Bodensee met haar eilanden Mainau en Reichenau staan op plek negen in de top 10.
  10. als laatste het beroemde Oktoberfest in München, Jaarlijks trekt het grootste bierfeest van Duitsland miljoenen bezoekers naar één van de vele traditionele feesttenten op de Wiesn aan de rand van de prachtige binnenstad.  Het Oktoberfest is daarmee ook het enige evenement wat in de top 10 staat. Alleen de Nürnberger Kerstmarkt staat samen met de Frankfurter kerstmarkt in de top 100 van bezienswaardigheden.