kerstmarkten Centro Oberhausen

DE-oberhausen-kerstmarkt-blue
Centro in Oberhausen is tijdens de adventsmaand niet alleen als grootste winkelcentrum van Europa helemaal in de kerstsfeer, maar ook rondom het imposante centrum Neue Mitte is iedereen in kerststemming.

Net als ieder jaar staan er rondom het winkelcentrum Centro drie gethematiseerde kerstmarkten:

Bergkerstmarkt

net alsof je in een typisch Tiroller alpendorp binnenloopt, de bijzondere intieme sfeer straalt gewoon alpengeluk uit. Rondom een gigantische kerstboom staan meer dan 65 almhutten opgesteld met allerlei typische kerstmarkt producten en natuurlijk typische gerechten uit de Alpenregio zoals heerlijke Kaiserschmarren en natuurlijk een heerlijke Tiroller Gröstl.Kerstmarkt Oberhausen

Santa’s Village

Een kerstmarkt op zijn Amerikaans, de notenkrakers, de candysticks, en de 50 verschillende kraampjes heten u van harte welkom in het dorp van de kerstman. dankzij de duizenden lampjes is deze kerstmarkt echt het stralende middelpunt van van de prachtige promenade.  van maandag tot donderdag zorgen deze lichtjes bij het invallen van de duisternis voor een spectaculaire lichtshow. Dus kijk vooral even naar boven.  Als klap op de vuurpijl komt dit jaar op 6 december de beroemde Coca-Cola truck even langs.

De Wichtelmarkt

Een Wichtel laat zich het beste beschrijven alleen kabouterman, of een huisgeest en komt veel voor in sagen. De Wichtel is over het algemeen goedaardig en juist deze mannetjes zijn neergestreken op de Wichtelmarkt in Centro. De kerstmarkt is speciaal voor kinderen want het één grote sprookjes wereld. met en sprookjes boom en een kaboutertrein.  Natuurlijk is er voor iedereen wat te doen op de Wichtelmarkt, want de diverse stalletjes serveren ook nog eens typische kerstmarkt gerechten zoals flammlachs, en de overheerlijke Glühwein.

Openingstijden kerstmarkt

Maandag tot vrijdag van 11:00 tot 22:00 uur
Zaterdag  10:00 tot 22:00
Zondag 11:00 tot 21:00
Totensonntag- dodenherdenking (23 november) van 18:00 tot 21:00
Dinsdag 23 december 11:00 tot 20:00

Het winkelcentrum is zelf tot 30 december elke avond geopend tot 22.00 uur.

Koopzondag Centro Oberhausen

Speciaal voor de kerst zijn op zondag 7 december 2014 alle winkels en alle kerstmarkten geopend van 13:00 tot 18:00 uur.