Kerstmarkten in Düsseldorf

Zeg je kerstmarkten dan denk je Düsseldorf of Keulen, de Kerstmarkten in Düsseldorf hebben echter een jarenlange traditie en hebben ondertussen een goede reputatie opgebouwd onder de vaste kerstmarkt bezoeker.

Het sfeervolle centrum van Düsseldorf verandert elk jaar in een gezellige kerstsfeer, op de diverse pleinen in de stad tref je leuke handwerkstalletjes aan en heerlijke kerstmarkt gerechten en drankjes.

Tijdens de adventsweken is een wandeling langs de kerstmarkten en de Koningsallee een belevenis op zich. De kerstmarkten zijn in Düsseldorf gethematiseerd, de markt op de Heinrich Heine Platz is bijvoorbeeld geheel in in het thema van de Jugendstill engeltjes opgebouwd. De kerstmarkt bij het historische stadhuis laat veel ambachten zien, waaronder een speciale hoek voor de kunstambachten.

Overige kerstmarkten vindt je op het Marktplatz, Het Gustaf Grundgens Platz, de Sternchenmarkt, en de Schadowstraße.

Winkelen

Düsseldorf is trouwens een waar paradijs voor de shopper, de Koningsallee – welke door de inwoners van Düsseldorf  wordt afgekort in KÖ – is de straat met alle dure merken, alleen de etalages zijn bijzonder te noemen.  De grote warenhuizen zoals Galleria Kaufhof en Karstadt zijn voorafgaand aan de kerstperiode volledig aangekleed in kerstsfeer. Leuk om te zien en nog leuker om te winkelen.

Hoe kom je in Düsseldorf

Met de auto is Dusseldorf makkelijk te bereiken, vanaf Utrecht is het ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden.  De trein is een goed alternatief voor de auto en voorkomt het zoeken van een parkeerplaats.  Vanuit Amsterdam Utrecht en Arnhem rijdt meerdere keren per dag een hoge Snelheidstrein van NS international naar Düsseldorf. De reistijd is vanaf Utrecht nog geen 1 uur en 45 minuten.

Veel busondernemingen bieden rond de kerstdagen diverse reizen aan naar één van de vele kerstmarkten in Duitsland. Check het aanbod van bijvoorbeeld Arke of Kras reizen regelmatig.

Parkeren in Düsseldorf

Rondom de feestdagen kan het vooral in de weekenden erg druk zijn in de stad, parkeren kan dan een echt een domper zijn op een gezellige dag. Ondanks dat er in Dusseldorf veel openbaren parkeergarages zijn is de capaciteit tijdens de feestdagen beperkt. Probeer zo vroeg mogelijk te vertrekken. Via deze website krijgt u actuele informatie over de beschikbaarheid van de parkeerplaatsen in de diverse parkeergarages in Düsseldorf.