Kerstmarkten in Keulen

Zodra de wintertijd ingaat, de dagen korter worden begint het bij veel Duitsers te kriebelen. De kerstmarkt tijd komt er aan. Traditioneel onmoeten Duitsers elkaar dan bij één van de gluhweinstandjes die je in veel steden wel kunt vinden. Gewoon om even bij te kletsen en even de dag  de dag te laten. Een mooi moment dus om even bij stil te staan.

De kerstmarkten in Keulen vangen ieder jaar rond eind november aan. Op zeven verschillende plekken in de stad is het kerstsfeertje in optima forma te vinden. Ik bezocht twee kerstmarkten in  Keulen, en ik ging ondanks mijn iet wat negatieve gedachten toch met een fijn gevoel naar huis. Stiekem zijn de kerstmarkten best gezellig en stiekem vond ik het eigenlijk best leuk en stiekem heb ik toch te veel geld uit gegeven op de kerstmarkten in Keulen.

De kerstmarkt bij de Dom

Je kunt er niet omheen,  op het voorplein bij de majestieuze Keulse Dom is één van de grootste en drukste kerstmarkten opgebouwd. In knusse kleine huisjes worden leuke kerstproducten en lekkernijen verkocht. Op diverse plekken zijn kleine pleintjes ingericht waar je typische kerstmarkt gerechten kunt kopen zoals wafels en gebrande amandelen. Maar ook andere lekkernijen al dan niet hartig.  Lekker eten maakt dorstig dus kun je ook genieten van een lekkere Gluhwein of een warme punch. In het midden van de kerstmarkt staat een groot podium romdom een reusachtige kerstboom. Je kunt hier genieten van diverse artiesten en leuke kerstliederen.

De Altstadtkerstmarkt in Keulen

Eén van de leukste kerstmarkten van Duitsland, is mijn persoonlijke mening. De Altstadt kerstmarkt is compleet gethematiseerd in de stijl van de Heinzelmännchen. Deze kleine hulpjes helpen de Keulenaren om de stad op te bouwen, schoon te houden en zorgen tijdens de kerstmarkt voor een geweldige sfeer. De kramen op de kerstmarkt zijn voorzien van leuke details en er is echt aandacht aan de aankleding besteed. Bij een groot deel van de kramen en gluhwein stalletjes is het personeel  ook in klederdracht te vinden. Zodra de avond valt komt de gezelligheid nog meer tot zijn recht een gezellig bandje speelt rondom het monument tegen over htet Rathaus van Keulen gezellige kerstliederen. Bij de diverse eetgelegenheden kun je goed terecht, de Tiroller Stubbe is echt een aanrader voor liefhebbers van een lekkere Oostenrijkse maaltijd.