Koopzondagen in Duitsland

Wil je lekker winkelen op een koopzondag in Duitsland? Ai, dat is jammer, in Duitsland zijn namelijk koopzondagen erg zeldzaam. De Duitse wetgever staat het niet toe dat de winkels elke zondag open zijn en dankzij de vakbonden en de invloed van veel kerken zal dat in de toekomst ook niet echt gaan veranderen. Winkelen op een zondag is in Duitsland dus zeer beperkt mogelijk. In de toeristische gebieden in het Noorden van Duitsland wil het wel eens voorkomen dat tijdens de zomer vakanties de winkels open zijn maar dat is eerder regel dan uitzondering.

Koopzondagen in de grote steden?

Die komen enkele keren per jaar voor, meestal zo vlak voor de uitverkoop begint en tijdens de drukke kerstperiode. Op dit soort dagen is het vaak  gezellig druk in de stad, veel steden organiseren rondom de koopzondag namelijk leuke activiteiten zoals een braderie, of een kermis. Dus voor ieder is er wel wat wils.

Koopzondag in Centro?

Het grootste winkelcentrum van Duitsland Centro in Oberhausen kent ook een paar koopzondagen, deze worden ieder jaar opnieuw vast gesteld op de website koopzondag-duitsland.nl vindt je een actueel overzicht van de koopzondagen in Centro.  Ook hier geldt weer dat rondom de kerstperiode de meeste koopzondagen gepland zijn. Deze kun je dan perfect combineren met de leuke kerstmarkt rondom het winkelcentrum.

het eerste weekend van januari staat in Centro in het teken van de uitverkoop, een goede aangelegenheid voor een koopzondag dus.

Koopzondag in Keulen

Keulen, de Domstad is een winkelstad bij uitstek is ideaal voor een lang weekend winkelen, dus is het helemaal perfect als je de zondag er ook nog eens bij kan pakken om te winkelen. De koopzondagen in Keulen vallen meestal samen met leuke evenementen, zoals de jaarlijkse kerstmarkten of een lange museumnacht.