Met de trein naar de kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland beginnen over een pak hem beet een goede maand weer, en iedere Duitse stad pakt weer goed uit, twee steden springen er qua kerstmarkt altijd weer uit, Keulen en Düsseldorf , hebben beide prachtige kerstmarkten waarbij ik toch een lichte voorkeur uitspreek voor Keulen. De beide steden hebben nog een voordeel, ze zijn namelijk uitstekend bereikbaar met de trein.

De trein is snel en comfortabel

Vanaf praktisch alle grote stations in Nederland is het mogelijk om een kerstmarkt in Duitsland met de trein te bezoeken. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem is het zelfs mogelijk om gebruik te maken van de Hogesnelheidstrein die je in hooguit 2 uur tijd naar de stations van Keulen of Düsseldorf brengt.

Meer voordeel met de kerstmarkt treinen

Niet alleen snel en comfortabel, de trein is namelijk ook nog eens erg gemakkelijk, het zoeken naar een parkeerplek is geen vertragende factor meer, en vooral tijdens de kersttijd is de kans op overvolle parkeergarages en parkeerplaatsen in de Duitse steden significant aanwezig.

Natuurlijk sluit je een bezoek aan een kerstmarkt in Duitsland af met een heerlijke warme Gluhwein, vaak blijft het niet bij eentje en dat betekend dus dat autorijden niet meer mag. Dus alweer een extra plus voor de trein naar de Kerstmarkt.

Voordelig alternatief

De trein naar de Duitse kerstmarkt is ook een voordelig alternatief voor de auto, een enkele reis is al te boeken vanaf € 19 en is daarmee net zo duur als het tarief van een gemiddelde parkeergarage in een willekeurige stad.

Andere reisvormen dan de trein?

Kerstmarkten mogen rekenen op een enorme populariteit en dat is niet ongemerkt gebleven bij de touringcarbedrijven, deze bieden de komende maanden dan ook meer dan genoeg dagtochten aan naar de gezelligste kerstmarkten in Duitsland, een goed overzicht van het aanbod naar Keulen, Oberhausen, Düsseldorf en Dortmund vindt je dan ook op deze handige overzichtspagina.