Shoppen in Berlijn

Berlijn heeft tal van grote winkelcentra en winkelboulevards zoals het KaDeWe, Alexa en de Potzdamer Platz. Berlijn is dus een ideale stad om te winkelen.

KaDeWe

Het KaDeWe, beter bekend als Kaufhaus des Westens is een van de grootste en bekendste warenhuizen van Europa. In dit warenhuis is werkelijk van alles te vinden van de meest exclusieve kleding tot de beste wijn. Op de bovenste etage bevindt zich het restaurant met beroemde glazen dak van het Kaufhaus des Westens. Hier kan worden genoten van tal van lekkernijen.

shoppen in BerlijnWinkelcentrum Alexa

Alexa is een winkelcentrum gelegen bij de Alexander Platz en is met een oppervlakte van ruim 56.000 m2 met recht groot te noemen. Het winkelcentrum valt op vanwege de grote diversiteit aan winkels en restaurants. Denk hierbij aan schoenenwinkels, elektronicawinkels, pizzeria’s en ijssalons. Op slechts 100 meter afstand van Alexa bevindt zich de Fernsehturm. Een bezoek brengen aan Alexa en de Alexander Platz is dus altijd de moeite waard.

Potsdamer Platz Arkaden

De Potsdamer Platz is begin jaren 90 uitgegroeid tot een van de populairste plekken van Berlijn en staat bekend om de moderne architectuur in Amerikaanse stijl. Hier bevindt zich ook de Potsdamer Platz Arkaden. In deze shoppingmall bevinden zich voornamelijk kleding – en schoenenwinkels. Wie van winkelen houdt, heeft hier keuze te over.

Mall of Berlin

De Mall of Berlin is misschien niet zo bekend als het KaDeWe, maar niet minder bijzonder. In deze shoppingmall is keuze genoeg. Van traditionele ambachtswinkels tot de meest luxueuze kledingwinkels. De Mall of Berlin ligt direct achter de Bundesrat en is op steenworp afstand van de Potsdamer Platz.

Meer Berlijn?

Wil je nog meer te weten komen over Berlijn of ben je op zoek naar specifieke informatie over deze wereldstad? Kijk dan op www.berlijnoverzicht.nl hier is een compleet overzicht over Berlijn te vinden.