Stedentrip Bremen

Als ik zeg Bremen dan denk je niet gelijk aan een stedentrip naar deze stad. Misschien denk je aan de beroemde muzikanten uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Toch is de stad een bezoekje meer dan waard.

Bremen ligt in het noorden van Duitsland en de hoofdstad van de kleinste deelstaat van Duitsland eigenlijk is het een vrijstaat. De deelstaat kent maar twee steden (Bremen en Bremerhafen) en kent in totaal 670.000 inwoners. Bremen zelf is met 500.000 inwoners de 10de stad van Duitsland.

Een stedentrip naar Bremen

Bremen ligt op slechte 3,5 uur rijden van Utrecht (kom je uit Groningen of Leeuwarden dan is Bremen slechts 2,5 uur rijden) en de stad is makkelijk bereikbaar met de auto of de trein. Bremen ligt aan de rivier de Weser en kent dus een prachtige promenade.

In de stad zelf zijn diverse bezienswaardigheden, een grootdeel van de binnenstad is door de UNESCO aangewezen als beschermd stadsgebied. Vooral het Rathaus, de Markplatz en de prachtige dom van Bremen zijn een bezoek meer dan waard.

Liever winkelen? Geen probleem het centrum van Bremen kent diverse leuke winkelstraten en winkelcentra. Natuurlijk ontbreken de grote bekende merken niet en zijn de warenhuizen van Galeria Kaufhof en Karstadt in Bremen aanwezig.  Rondom de hoofdstraten en het marktplein vindt je diverse leuke winkels en de zijstraten zijn het domein van de bijzondere boetieks.

Kerstmarkten in Bremen

Tijdens de decembermaanden is winkelen in Bremen nog leuker, op diverse plekken kun je namelijk een kerstmarkt bezoeken, vooral tegen het vallen van de avond veranderen de kerstmarkten in Bremen in een magische kerstwereld. De Kerstmarkt aan de Schlachte is beroemd vanwege het middeleeuwse karakter.

Overnachten in Bremen is ook geen enkel probleem, het aanbod van hotels is groot en er is een groot aanbod van betaalbare accommodatie in de stad.

foto © pixabay – Sofilayla