Winkelcentrum Centro Oberhausen

Een dagje onbezorgd winkelen zonder rekening te houden met het weer? Dan is Centro echt iets voor jou. Met meer dan 250 winkels is dit overdekte winkelcentrum de grootste van Europa. Vanzelfsprekend kun je hier gratis parkeren en zijn er diverse plekken in het winkelcentrum te vinden waar je een natje en een droogje kunt halen.

Shoppen bij Centro

Het aanbod aan winkels in het Centro Winkelcentrum is zeer divers, de bekende Duitse warenhuizen zoals Gallerie Kaufhof en Karstadt hebben beide een grote vestiging in het winkelcentrum. Maar ook de de niche winkels van bijvoorbeeld Hollister en Abercrombie & Fitch hebben een vestiging in dit imposante winkelcentrum.  Naast een grote vestiging van de elektronica gigant Saturn is er ook een heuse Apple Store te vinden voor alles wat te maken heeft met je Mac en je iPad en iPhone.

Eten en Drinken

Centraal gelegen in het Centro winkelcentrum ligt de Coca-Cola oase, dit mega foodcourt heeft voor ieders smaak wel iets te vinden. Een grote keuze uit bijvoorbeeld de Aziatische keuken maar ook Zuid-Amerikaans staat op het menu.  Loop voordat je gaat zitten even een rondje langs alle mogelijkheden.  Het grote plein is ingericht alsof je in een grote bistro zit, leuke zitjes welke door het personeel continue schoon gehouden worden.

De Promenade

Aan de buitenkant van het winkelcentrum bevindt zich een uitgestrekt wandelgebied waar onder andere de Gasometer een – imposant grote toren – is te vinden, voor de jeugd is er een lego experience center en een Sea Life center, waar je kennis maakt met de meest exotische zeevissen. Niet bang voor een klein avontuurtje dan is de wildwaterbaan echt iets voor je.

Langs de promenade vindt je ook diverse leuke en gezellige restaurantjes, met diverse keukens, van typisch Duits tot Mexicaans en Italiaans.  Zo rond de sluitingstijd van het winkelcentrum wordt het hier gezellig druk.

Centro Kerstmarkt

Ruim 150 kramen verdeeld over drie kerstmarkten rondom het mega winkelcentrum Centro, dat is in een paar woorden hoe de kerstmarkt er uit ziet. Elke kerstmarkt heeft een eigen thema. Dat het tijdens de adventsweekenden druk kan zijn rondom Centro is dus geheel verklaarbaar.  Ons advies is dan ook om vooral vroeg te komen of de weekenden te vermijden.

Hoe kom je bij Centro Oberhausen

Heb je een navigatie systeem in je auto voer dan het volgende adres is:

Alte Walz in 46047 Oberhausen

Vanuit Nederland is de A3 het snelst, vanaf de grensovergang bij Zevenaar volg je de A3 vlakbij de afslag naar Keulen op de A3 wordt Centro aan aangegeven. Vanaf utrecht is Centro ongeveer 1,5 uur rijden.

Parkeren bij Centro Oberhausen gaat probleemloos, er zijn ruim 14.000 parkeerplaatsen voorhanden. Een ingenieus systeem wijst je de weg naar de vrije plekken.